Bekijk overzicht

Schoneveld Breeding Wilp

Nieuwbouw

Schoneveld Breeding ontwikkelt nieuwe soorten bloeiende potplanten en produceert zaden voor plantentelers wereldwijd. Het bedrijf is marktleider in diverse soorten, waarvan de Cyclaam het bekendst is. Bij de hoofdvestiging aan de Dernhorstlaan 9 te Twello ontbreekt de ruimte voor de doorontwikkeling van het bedrijf en werkt zij sinds 2004 al aan haar bedrijfsverplaatsing.

Het ontwerp en bouwproces voor de bedrijfsverplaatsing was al een tijdje onderweg toen wij gevraagd werden door de opdrachtgever om hun te ondersteunen bij het ontwerpproces. In oktober 2016 actief als projectmanager ingestapt om het ontwerp en bouwproces te sturen binnen de planning, de financiële kaders en de overeengekomen kwaliteit. Een niet alledaagse klus voor ons bureau want een kas bouwen is iets anders dan een utiliteitsgebouw neerzetten. Het project is geheel in bouwteamverband voorbereid met meerdere aannemers en installateurs voor de verschillende vakdisciplines.

In de zomer van 2018 gaan de eerste planten over en wordt de kas productie in gebruik genomen. Eind 2018 dient de gehele nieuwbouw te worden opgeleverd. De terreininrichting loopt dan nog door in de eerste 2 maanden van 2019. Gedurende de uitvoering zijn wij verantwoordelijk voor de algehele directievoering en het bouwtoezicht op de utiliteitsgebouwen.

De nieuwbouw locatie is gelegen aan de Sluinerweg in Wilp. Het totale bruto vloeroppervlak van de nieuwbouw bedraagt circa 24.000 m². Het bouwkundig ontwerp is van BDG architecten uit Zwolle.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar