Bekijk overzicht

Schoneveld Breeding Wilp

Nieuwbouw

Schoneveld Breeding Wilp
Schoneveld Breeding ontwikkelt nieuwe soorten bloeiende potplanten en produceert zaden voor plantentelers wereldwijd. Het bedrijf is marktleider in diverse soorten, waarvan de Cyclaam het bekendst is.

Het ontwerp- en bouwproces voor de bedrijfsverplaatsing waren al een tijdje onderweg toen wij gevraagd werden door de opdrachtgever om te ondersteunen bij het ontwerpproces. In oktober 2016 is Project- en Bouwmanagement Giezen actief als projectmanager ingestapt om het ontwerp- en bouwproces te sturen binnen de planning, de financiële kaders en de overeengekomen kwaliteit. Voor ons bureau een niet alledaagse klus, want een kas bouwen is iets anders dan een utiliteitsgebouw neerzetten. Het project is geheel in bouwteamverband voorbereid met meerdere aannemers en installateurs voor de verschillende vakdisciplines.

In de zomer van 2018 zijn de eerste planten over gegaan en is de kas productie in gebruik genomen. December 2018 is de gehele nieuwbouw opgeleverd. Gedurende de uitvoering zijn wij verantwoordelijk geweest voor de algehele directievoering en het bouwtoezicht op de utiliteitsgebouwen.

De nieuwbouw locatie is gelegen aan de Sluinerweg in Wilp. Het totale bruto vloeroppervlak van de nieuwbouw bedraagt circa 24.000 m². Het bouwkundig ontwerp is van BDG architecten uit Zwolle.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar