Bekijk overzicht

RENN4 en tijdelijke huisvesting

Nieuwbouw

Appingedam is één van de plaatsen die gelegen is in het aardbevingsgebied in de provincie Groningen. Voor maatschappelijke voorzieningen en zo ook voor onderwijsvoorzieningen is een scholenprogramma opgesteld. In dit scholenprogramma is aandacht besteed aan ontwikkelingen die gaande zijn in de gemeente Eemsdelta.

De nieuwbouw is gerealiseerd voor RENN4 SBO de Delta en Expertisecentrum Berjarijke van Cosis. Deze nieuwbouw is tegenover het huidige Integraal Kind Centrum (IKC) Olingertil gerealiseerd. De nieuwbouw is groter gemaakt om tevens te kunnen gebruiken als tijdelijke huisvesting voor de IKC’s Olingertil en OPwierde, omdat hun gebouwen eerst versterkt dienden te worden. Het versterking van beide kindcentra is vertraagd en de gemeente Eemsdelta heeft besloten dat RENN4 SBO de Delta de nieuwbouw eerder in gebruik mag nemen. Naast SBO de Delta zullen twee Berjarijke groepen cliënten (onderdeel van NOVO/Cosis) ook verhuizen naar de nieuwbouw, dit zal gebeuren nadat de beide kindcentra zijn versterkt.

Het totale oppervlak het Kindcentrum bedraagt 4.260 m2, het permanente deel is 2.571 m2 groot en het semi permanente deel 1.689 m2. Het project is in bouwteam voorbereid en gerealiseerd vanaf de definitiefase. Het gerealiseerde kindcentrum is duurzaam, Bijna Energie Neutraal (BENG), toekomst- en aardbevingsbestendig gebouwd. Van Manen en Zwart architecten uit Drachten heeft het gebouw ontworpen. Tijdens de uitvoering hebben wij namens de gemeente Eemsdelta de directievoering en het bouwkundig toezicht verzorgd.

Het Kindcentrum is op 16 juli 2021 bouwkundig en installatietechnisch opgeleverd en is vanaf 28 februari 2022 in gebruik genomen door RENN4.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar