Bekijk overzicht

Kindcentrum Warffum

Nieuwbouw

06-05-2021

Gemeente Het Hogeland is één van de gemeenten die te maken heeft met de aardbevingsproblematiek. Voor de onderwijsgebouwen en andere kind gerelateerde voorzieningen is een scholenprogramma opgesteld. In dit scholenprogramma is aandacht besteed aan ontwikkelingen die gaande zijn in de gemeente.

Voor Warffum is het uitgangspunt dat de bestaande scholen voor primair onderwijs worden gehuisvest in een nieuw gebouw, een kindcentrum (KC), op een nieuwe locatie. In dit KC zullen OBS F.H. Jansenius de Vries, CBS de Rank en BSO Jansenius de Vries gehuisvest worden.

Momenteel bevindt het project zich in de uitvoeringsfase. Het ontwerp is van de Unie Architecten uit Groningen. Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlak van 1.267 m² en wordt aardbevingsbestendig, duurzaam en energiezuinig gebouwd. Project- en Bouwmanagement Giezen is hier directievoerder en tevens toezichthouder op het werk.

De gebruikers blijven op hun huidige locatie tot dat de nieuwbouw geheel opgeleverd is, naar verwachting zal de oplevering plaatsvinden in oktober 2022.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar