Bekijk overzicht

TaalEkspo Leeuwarden

Nieuwbouw

Project- en bouwmanagement Giezen (PBG) heeft de stichting Beheer geadviseerd met betrekking tot de nieuwbouw van het paviljoen TaalEkspo in Leeuwarden voor de culturele hoofdstad 2018. De stichting Beheer neemt nadat de culturele hoofdstad is afgelopen het gebouw over van de Provincie en zal het onderhoud en het beheer gaan verzorgen. PBG heeft mee gekeken naar onderhoudstechnische aspecten en veiligheidszaken.

De TaalEkspo is een taalbelevingscentrum en is een blikvanger voor de stad Leeuwarden geworden! Het ontwerp van het architectenbureau Powerhouse Company. Het gebouw heeft aan de buitenkant een permanente tribune, waar bezoeker tijdens de festivals kan plaatsnemen. Naast festivals vindt in 2018 elke avond een audiovisueel spektakel plaats met projecties op de Oldehove en omliggende gebouwen.

Binnenin de TaalEkspo onderga je een multimediale taalbeleving. Over de noodzaak van taal én de liefde voor taal. Er komt een zinnenprikkelend educatieprogramma voor taalgebruikers van alle leeftijden. Meertaligheid en de (Fryske) taaleducatie vormen daarvan de kern.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar