Bekijk overzicht

Sportcomplex Spijk

Nieuwbouw

Na de realisatie van Kindcentrum ’t Maar in Spijk heeft de gemeente Eemsdelta ons in februari 2020 opdracht gegeven voor de realisatie van een nieuwe gymzaal en kleedruimten met kantine voor VV Poolster. De Gemeente Eemsdelta heeft in 2015 in het kader van het Programma Transitie Basisonderwijs besloten te starten met de ontwikkeling van Kindcentra in Delfzijl. Als koppelkans met het kindscentrum maakte de realisatie van een nieuw sportcomplex onderdeel uit van het scholenprogramma.

Wij hebben gezamenlijk met de gebruikers en de gemeente het ruimtelijk, functioneel en technisch PvE opgesteld. Na vaststelling van het PvE het ontwerpteam samengesteld en gezamenlijk met de architect en overige adviseurs de plannen uitgewerkt. Door kritisch te kijken na de positie van de nieuwbouw op het sportcomplex hadden we maar minimale tijdelijke huisvesting nodig.

Het project is op traditionele wijze met architect en adviseurs voorbereid tot bestek en tekeningen en op basis van die informatie is het project aanbesteed en aan de inschrijvers met de laagste inschrijving is de opdracht voor de realisatie verstrekt. De bouw is gestart  eind november 2022 en eind september 2023 opgeleverd. De samenwerking in de uitvoering is uitstekend verlopen. Tijdens de uitvoeringsfase hebben wij namens de gemeente Eemsdelta de directievoering en het toezicht verzorgt. De nieuwbouw is gasloos, energieneutraal, duurzaam en aardbevingsbestendig gebouwd. Het ontwerp is van Van Manen en Zwart architecten. De afbeeldingen met de drone zijn gemaakt door Adri van Kooten.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar