Bekijk overzicht

MFA Lippenhuizen

Nieuwbouw design en build

MFA Lippenhuizen
In Lippenhuizen is al jarenlang gesproken over de realisatie van een Multifunctionele Accommodatie (MFA). De eerste grote stap naar een MFA werd al in 1996 gezet. In 2007 werden de plannen uitgebreid doordat ook de huidige basisschool, OBS de Flecht, toe was aan nieuwe huisvesting. In oktober 2011 zijn de plannen, in opdracht van de gemeente Opsterland, nader geconcretiseerd.

In opdracht van de gemeente Opsterland hebben wij in samenwerking met Weusthuis en Partners de nieuwbouw van de Multifunctionele Accommodatie in Lippenhuizen begeleidt. In de nieuwe MFA worden de volgende gebruikers/functies gehuisvest: OBS de Flecht, Sportvereniging T.H.O.R. en Nieuw Dorpshuis Lippenhuizen.

In de periode vanaf 2013 tot en met heden is er een outputsspecificatie (ruimtelijk, functioneel en kwalitatief) opgesteld en een Design en Build selectieprocedure uitgeschreven om een aannemer te selecteren. Bouwmaatschappij Hendriks uit Assen heeft deze selectieprocedure gewonnen en is in oktober 2016 aangevangen met het uitwerken van het schetsontwerp naar concrete bouwplannen. De bouw is in april 2017 gestart en de oplevering heeft op 9 februari 2018 plaatsgevonden. De nieuwe MFA is op het sportcomplex van T.H.O.R. gerealiseerd.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar