Bekijk overzicht

Kindcentrum West Delfzijl

Nieuwbouw

Kindcentrum West
De Gemeente Eemsdelta heeft in 2015 in het kader van het Programma Transitie Basisonderwijs besloten te starten met de ontwikkeling van Kindcentra in Delfzijl. De versnelde terugloop van het aantal leerlingen en de noodzakelijke versterkingsmaatregelen voor de aardbevingen zijn door de Gemeente Eemsdelta, aangegrepen als kans om de onderwijshuisvesting te vernieuwen.

Project- en Bouwmanagement Giezen heeft in september 2021 van de gemeente Eemsdelta de opdracht gekregen voor de begeleiding (directievoering en toezicht) van de bouw van het Kindcentrum West te Delfzijl. Het Kindcentrum is gebouwd op de locatie van voormalige basischool De Windroos. De oude bestaande school is aardbevingsbestendig versterkt en geïntegreerd in de nieuwbouw. Het Kindcentrum heeft een bruto vloeroppervlakte van ca. 4.000 m² waarin de volgende gebruikers zijn gehuisvest:

  • Openbare basisschool De Optimist
  • Christelijke basisschool Ravelijn
  • Katholieke basisschool Sterre der Zee
  • BSO en Peuteropvang Kids2b

Het gerealiseerde Kindcentrum West is duurzaam, Bijna Energie Neutraal (BENG), toekomst- en aardbevingsbestendig en gasloos gebouwd. BDG architecten uit Zwolle heeft het gebouw ontworpen.

Het Kindcentrum is op 3 april 2023 opgeleverd en op 8 mei 2023 in gebruik genomen.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar