Bekijk overzicht

Kindcentrum Warffum

Nieuwbouw

Gemeente Het Hogeland is één van de gemeenten die te maken heeft met de aardbevingsproblematiek. Voor de onderwijsgebouwen en andere kind gerelateerde voorzieningen is een scholenprogramma opgesteld. In dit scholenprogramma is aandacht besteed aan ontwikkelingen die gaande zijn in de gemeente.

Voor Warffum was het uitgangspunt dat de openbare en christelijke basisschool samen met kinderopvang gehuisvest wordt in een nieuw gebouw, een kindcentrum (KC), in de nieuwbouw wijk De Laan Zuid.  Project- en Bouwmanagement Giezen heeft in 2019 van de gemeente Het Hogeland opdracht gekregen de bouw van Kindcentrum Warffum te begeleiden. Het Kindcentrum heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 1.267 m² waarin de volgende gebruikers zijn gehuisvest:

  • Openbare basisschool Jansenius de Vries
  • Christelijke basisschool de Rank
  • Peuteropvang Hummelhörn

Het project is op traditionele wijze met architect en adviseurs voorbereid tot bestek en tekeningen en op basis van die informatie is het project aanbesteed en aan de inschrijvers met de laagste inschrijving is de opdracht voor de realisatie verstrekt. De bouw is gestart in november 2021 en het Kindcentrum is 15 december 2022 opgeleverd. Na de kerstvakantie is het Kindcentrum door de gebruikers in gebruik genomen.

Het gerealiseerde Kindcentrum is duurzaam, Bijna Energie Neutraal (BENG), toekomst- en aardbevingsbestendig en gasloos gebouwd. Tijdens de uitvoering hebben wij de directievoering en het bouwtoezicht verzorgd namens de gemeente Het Hogeland. Het ontwerp is van De Unie architecten en genomineerd voor schoolgebouw van het jaar 2023. Een deel van de foto’s van het project zijn professioneel genomen door Egbert de Boer.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar