Bekijk overzicht

Kindcentrum Usquert

Nieuwbouw

Gemeente Het Hogeland is één van de gemeenten die te maken heeft met de aardbevingsproblematiek. Voor de onderwijsgebouwen en andere kind gerelateerde voorzieningen is een scholenprogramma opgesteld. In dit scholenprogramma is aandacht besteed aan ontwikkelingen die gaande zijn in de gemeente.

Voor Usquert was het uitgangspunt dat de bestaande school grotendeels in gebruik zou blijven tijdens de bouw en dat er twee groepsruimten tijdelijke huisvesting bij zouden worden geplaatst. Het nieuwe kindcentrum is op de bestaande locatie gerealiseerd. Project- en Bouwmanagement Giezen heeft in 2019 van de gemeente Het Hogeland opdracht gekregen de bouw van Kindcentrum Usquert te begeleiden. Het Kindcentrum heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 700 m² waarin de volgende gebruikers zijn gehuisvest:

  • Openbare basisschool Usquert
  • Kinderopvang/peuteropvang Lutje Grut

Het project is traditioneel door een ontwerpteam onder onze leiding voorbereid en gerealiseerd.  Middels een succesvol doorlopen ontwerp- en voorbereidingstraject is de bouw gestart in oktober 2022 en het Kindcentrum is op 9 november 2022 opgeleverd. Na de kerstvakantie is het Kindcentrum door de gebruikers in gebruik genomen.

Het gerealiseerde Kindcentrum is duurzaam, Bijna Energie Neutraal (BENG), toekomst- en aardbevingsbestendig en gasloos gebouwd. Het ontwerp is van BDG architecten.  Tijdens de uitvoering hebben wij de directievoering verzorgd namens de gemeente Het Hogeland, Marcel de Boer heeft namens de gemeente het bouwtoezicht gedaan.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar