Bekijk overzicht

Kindcentrum ’t Zandt

Nieuwbouw

Kindcentrum ’t Zandt
Het voormalige schoolgebouw van OBS de Zandplaat moest in het kader van de noodzakelijke versterkingsmaatregelen voor de aardbevingen versterkt worden. De indeling van het voormalige schoolgebouw in combinatie met de versterkingsmaatregelen boden onvoldoende bijdrage aan een kwalitatief betere onderwijsomgeving. In samenspraak met de gemeente Loppersum en het schoolbestuur is besloten om nieuwbouw te plegen.

Project- en Bouwmanagement Giezen heeft in 2018 van destijds gemeente Loppersum opdracht gekregen de bouw van Kindcentrum ’t Zandt te begeleiden. Het Kindcentrum is gebouwd op een nieuwe locatie, omdat op de oude locatie onvoldoende ruimte was voor nieuwbouw en tijdelijke huisvesting. Het Kindcentrum heeft een bruto vloeroppervlakte van 480 m² waarin de volgende gebruikers zijn gehuisvest:

  • Openbare basisschool de Zandplaat
  • Peuterspeelzaal het Zandkorreltje

Het project is geheel in bouwteam voorbereid en gerealiseerd op basis van het Programma van Eisen en een schematische plattegrond is door ons een selectieprocedure uitgeschreven voor een bouwteam partner. Uiteindelijk is deze uitvraag gewonnen door De Groot Vroomshoop Bouwsystemen B.V. in combinatie met architecten Bureau Noordeloos uit Delfzijl. Middels een kort en succesvol doorlopen ontwerp- en voorbereidingstraject is de bouw gestart in maart 2020 en het  Kindcentrum in juni 2020 opgeleverd.

Het gerealiseerde Kindcentrum is duurzaam, Bijna Energie Neutraal (BENG), toekomst- en aardbevingsbestendig gebouwd.  Tijdens de uitvoering hebben wij de directievoering en het bouwtoezicht verzorgd namens de gemeente Loppersum.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar