Bekijk overzicht

Kindcentrum ’t Maar Spijk

Nieuwbouw

Kindcentrum ’t Maar
De Gemeente Delfzijl heeft in 2015 in het kader van het Programma Transitie Basisonderwijs besloten te starten met de ontwikkelingen van Kindcentra in de centrumdorpen Spijk en Wagenborgen. De versnelde terugloop van het aantal leerlingen en de noodzakelijke versterkingsmaatregelen voor de aardbevingen zijn door de Gemeente Eemsdelta, voorheen Gemeente Delfzijl, aangegrepen als kans om de onderwijshuisvesting te vernieuwen.

Project- en Bouwmanagement Giezen heeft in 2018 van destijds gemeente Delfzijl opdracht gekregen de bouw van Kindcentrum te spijk te begeleiden vanaf het definitieve ontwerp tot en met de sleutelklare oplevering. Het Kindcentrum is gebouwd op één van de voetbalvelden welke behoorde tot voetbalvereniging Poolster, waardoor er ook nieuwe koppelkansen ontstonden voor het onderwijs en de sport. Het Kindcentrum heeft een bruto vloeroppervlakte van 1.731 m² waarin de volgende gebruikers zijn gehuisvest:

  • Basisschool ’t Maar
  • Kids2b Kinderopvang
  • Openbare bibliotheek

Het project is in bouwteam vanaf het definitief ontwerp voorbereid en gerealiseerd. Het gerealiseerde Kindcentrum is duurzaam, Bijna Energie Neutraal (BENG), toekomst- en aardbevingsbestendig gebouwd. TEAM 4 architecten uit Groningen heeft het gebouw ontworpen. Tijdens de uitvoering hebben wij de directievoering en het bouwtoezicht verzorgd namens de gemeente Eemsdelta.

Het Kindcentrum is op 6 oktober 2020 opgeleverd en vervolgens in gebruik genomen.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar