Bekijk overzicht

Kindcentrum Roodeschool

Nieuwbouw

Gemeente Het Hogeland is één van de gemeenten die te maken heeft met de aardbevingsproblematiek. Voor de onderwijsgebouwen en andere kind gerelateerde voorzieningen is een scholenprogramma opgesteld. In dit scholenprogramma is aandacht besteed aan ontwikkelingen die gaande zijn in de gemeente.

Voor Roodeschool was het uitgangspunt dat de bestaande school in gebruik zou blijven tijdens de bouw. Het nieuwe kindcentrum is op een nieuwe locatie aan de Zuster Kortestraat naast het voetbalveld gerealiseerd. Project- en Bouwmanagement Giezen heeft in 2019 van de gemeente Het Hogeland opdracht gekregen de bouw van Kindcentrum Roodeschool te begeleiden. Het Kindcentrum heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 675 m² waarin de volgende gebruikers zijn gehuisvest:

  • Samenwerkingschool de Dobbe
  • Peuterspeelzaal Lutje Pot

Het project is traditioneel door een ontwerpteam onder onze leiding voorbereid en gerealiseerd.  Middels een succesvol doorlopen ontwerp- en voorbereidingstraject is de bouw gestart in januari 2022 en het Kindcentrum is op 11 oktober 2022 opgeleverd. Na de herfstvakantie is het Kindcentrum door de gebruikers in gebruik genomen.

Het gerealiseerde Kindcentrum is duurzaam, Bijna Energie Neutraal (BENG), toekomst- en aardbevingsbestendig en gasloos gebouwd. Het ontwerp is van BCT architecten.  Tijdens de uitvoering hebben wij de directievoering verzorgd namens de gemeente Het Hogeland, Marcel de Boer heeft namens de gemeente het bouwtoezicht gedaan.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar