Bekijk overzicht

Kindcentrum Noord Delfzijl

Nieuwbouw

Kindcentrum Noord
De Gemeente Eemsdelta heeft in 2015 in het kader van het Programma Transitie Basisonderwijs besloten te starten met de ontwikkeling van Kindcentra in Delfzijl. De versnelde terugloop van het aantal leerlingen en de noodzakelijke versterkingsmaatregelen voor de aardbevingen zijn door de Gemeente Eemsdelta, aangegrepen als kans om de onderwijshuisvesting te vernieuwen.

Project- en Bouwmanagement Giezen heeft in 2019 van destijds de gemeente Delfzijl opdracht gekregen voor de begeleiding van de bouw van het Kindcentrum Noord te Delfzijl. Het Kindcentrum is gebouwd op een gedeelte van het terrein van Groen voor Rood in samenspraak met het bestuur. Het Kindcentrum heeft een bruto vloeroppervlakte van 2.130 m² waarin de volgende gebruikers zijn gehuisvest:

  • Openbare basisschool Kindcentrum Noord
  • Kinderdagopvang, BSO en Peuteropvang Kids2b

Het project is traditioneel voorbereid tot en met de fase technisch ontwerp en meervoudig onderhands aanbesteed. Het gerealiseerde Kindcentrum is duurzaam, Bijna Energie Neutraal (BENG), toekomst- en aardbevingsbestendig en gasloos gebouwd. T&W architecten uit Den Haag heeft het gebouw ontworpen. Tijdens de uitvoering hebben wij de directievoering en het bouwtoezicht verzorgd namens de gemeente Eemsdelta.

Het Kindcentrum is op 9 december 2022 bouwkundig opgeleverd. Het Kindcentrum is in januari 2023 in gebruik genomen door de school en Kids2B.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar