Bekijk overzicht

Kindcentrum Kantens

Nieuwbouw

Gemeente Het Hogeland is één van de gemeenten die te maken heeft met de aardbevingsproblematiek. Voor de onderwijsgebouwen en andere kind gerelateerde voorzieningen is een scholenprogramma opgesteld. In dit scholenprogramma is aandacht besteed aan ontwikkelingen die gaande zijn in de gemeente.

Voor Kantens was het uitgangspunt dat de bestaande school wordt gehuisvest in een nieuw gebouw, een kindcentrum (KC), op de bestaande locatie.  Project- en Bouwmanagement Giezen heeft in 2019 van de gemeente Het Hogeland opdracht gekregen de bouw van Kindcentrum Kantens te begeleiden. Het Kindcentrum heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 580 m² waarin de volgende gebruikers zijn gehuisvest:

  • Openbare basisschool de Klinkenborg
  • Peuteropvang Poppedijn
  • BSO Kantens

Het project is geheel in bouwteam voorbereid en gerealiseerd. Op basis van het Programma van Eisen en een schematische plattegrond is door ons een selectieprocedure uitgeschreven voor een bouwteam partner. Uiteindelijk is deze uitvraag gewonnen door Bouwbedrijf Fledderman B.V. uit Siddeburen in combinatie met Korfker Architecten uit Emmeloord. Middels een succesvol doorlopen ontwerp- en voorbereidingstraject is de bouw gestart in mei 2021 en het Kindcentrum in oktober 2021 opgeleverd. Na de herfstvakantie is het Kindcentrum door de gebruikers in gebruik genomen.

Het gerealiseerde Kindcentrum is duurzaam, Bijna Energie Neutraal (BENG), toekomst- en aardbevingsbestendig gebouwd. Tijdens de uitvoering hebben wij de directievoering verzorgd namens de gemeente Het Hogeland, Marcel de Boer heeft namens de gemeente het bouwtoezicht gedaan.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar