Bekijk overzicht

CBS Regenboog Bedum

Ver- / nieuwbouw / rijksmonument

CBS Regenboog Bedum
Het project CBS Regenboog omvat de verbouw en het versterken van “de school met de Bijbel”. Het gebouw betreft een Rijksmonument, welke is verstrekt, gerenoveerd en gemoderniseerd. Naast de verbouw is in de oksel van het monumentale pand een gedeelte nieuw gebouwd over twee bouwlagen. Uiteraard zijn het monumentale pand en de nieuwbouw geheel aardbevingsbestendig gemaakt. Tevens is er aandacht besteed aan duurzaamheid om zo een energiezuinig en toekomstbestendig schoolgebouw te realiseren. De voorbereiding van het project is door de gemeente het Hogeland in samenspraak met VIIA en Adema Architecten gedaan. Project- en Bouwmanagement Giezen is vanaf januari 2018 inhoudelijk bij het project betrokken namens de gemeente het Hogeland. Gedurende de uitvoeringsfase hebben wij de directievoering verzorgd. De gemeente heeft het bouwtoezicht verzorgd samen met Adema Architecten.

CBS Regenboog is gerealiseerd op de hoek van de Schoolstraat en de Vlijt in Bedum. Het totale bruto vloeroppervlak van CBS Regenboog bedraagt circa 2.465 m². Het bouwkundig ontwerp is van Adema Architecten uit Dokkum.

CBS Regenboog is op 10 oktober 2019 opgeleverd en na de herfstvakantie in gebruik genomen. De officiële opening heeft op vrijdag 1 november 2019 plaatsgevonden.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar