Bekijk overzicht

Nieuwbouw OBS De Zandplaat

Bewoners bijeenkomst 't Zandt

28-12-2019

Op 27 november 2019 zijn de bewoners van ’t Zandt ge├»nformeerd over de nieuwbouw van OBS De Zandplaat. In eerste instantie was het de bedoeling om OBS De Zandplaat bouwkundig te gaan versterken, maar de indeling van het gebouw kan dan niet veranderd worden. Daarmee zou het gebouw niet flexibel en klaar voor het toekomstige onderwijs zijn.Daarom hebben het schoolbestuur en de gemeente er voor gekozen om te gaan nieuwbouwen.

De nieuwe school komt na overleg met dorpsbelangen ’t Zandt op de locatie van de voormalige christelijke school. Dit is het terrein direct naast de huidige school, waar nu speeltoestellen staan. Dorpsbelangen heeft aangegeven dat ze willen meewerken aan het beschikbaar stellen van deze locatie. Maar dan moet er wel tijdens en na de bouw, ruimte voor kinderen blijven om te spelen. De gemeente, school en dorpsbelangen ’t Zandt gaan samen een plan maken voor de inrichting van de buitenruimte rond de nieuwe school. De speeltuin en het schoolplein kunnen zo op een mooie manier in elkaar gevlochten worden, zodat er een speel-en schoolplein ontstaat.

De architect Derk Flikkema van Noordeloos architecten heeft het ontwerp toegelicht en Kornel Poelsma van De Groot Vroomshoop heeft uitleg gegeven over de uiteindelijke realisatie van de nieuwe school die in prefab elementen in korte tijd wordt opgebouwd.

De nieuwe school heeft een bruto vloeroppervlak van 480 m2 en wordt na verwachting in juli 2020 opgeleverd.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Een overzicht van onze tevreden opdrachtgevers.

Spring naar toolbar